IAP Global Webinar

on Countering Vaccine Hesitancy

Tuesday 23 March 2021, 12:00PM-3:00PM UTC on Zoom

Registration: www.interacademies.org/webinar

Info: iap@twas.org

Time (UTC)	Speaker	Duration
12:00	Introductions & Welcome remarks from IAP Presidents	10 mins
	Prof. Volker ter Meulen , German National Academy of Sciences, <i>Leopoldina</i> Prof. Depei Liu , Chinese Academy of Engineering Dr. Peter McGrath , IAP Coordinator	
12:10	What are the different kinds of vaccines?	20 mins
	Dr. Toni Gabaldón, Professor, Comparative Genomics Group Barcelona Supercomputing Centre (BSC-CNS), and Institute for Research in Biomedicine (IRB), Spain; Member, Member, IAP COVID Expert Group; Alumnus, Spanish Young Academy Short Q&A	
12:30	How do vaccine trials and approvals work? Dr. Margaret (Peggy) A. Hamburg, Vice President, Global Biological Programs and Policy, Nuclear Threat Initiative; Co-Chair, IAP Health Short Q&A	20 mins
12:50	What are the factors of vaccine hesitancy? Dr. Biljana Gjoneska, Research Associate, Macedonian Academy of Sciences and Arts; Member, IAP Young Physician Leaders (YPL) Alumni Steering Committee Short Q&A	20 mins
13:10	Break	10 mins
13:20	How to tackle mis- and disinformation? Prof. Herman Wasserman, Professor in Media Studies, University of Cape Town, Centre for Film and Media Studies, South Africa; Member, Academy of Science of South Africa (ASSAf) Short Q&A	20 mins
13:40	Discussion panel: How can academies disseminate positive messaging to build vaccine confidence? Chair: Prof. Gagandeep Kang, Professor, Wellcome Trust Research Laboratory, Christian Medical College, Vellore, India; Co-Chair, IAP COVID Expert Group; Member, Indian National Science Academy (INSA) Introductory remarks by Prof. G. Kang, Additional remarks by Prof. Hak-Soo Kim, Distinguished Professor, College of Transdisciplinary Studies, Daegu-Gyeongbuk Institute of Science & Technology, South Korea; Fellow, Korean Academy of Science and Technology (KAST) and Roundtable featuring all speakers responding to audience questions	10 mins 10 mins 50 mins
14:50	Closing remarks	10 mins



